Banner

چرا داشتن مشاور مالیاتی ضروری است؟

شاید گاهی اوقات برای خودتان، یا حتی کسب و کارتان نیاز به یک فرد متخصص در حوزه ی مسائل مالیاتی داشته باشید. کسی که کاملا با مسائل مالی و قوانین مالیاتی آشنا باشد و بتواند اطلاعات کاملی از این حوزه، به مشتریانش بدهد. مشاور مالیاتی کسی است که، اطلاعات جامع و کاملی راجب دانش حسابداری و مالیاتی دارد  و این دانش را در اختیار کسب کار ها و شرکت ها میگذارد. و آنها را برای گرفتن بهترین تصمیم راهنمایی میکند.

در این مقاله می‌توانید راجع به این شغل اطلاعات زیادی کسب کنید و از آنها استفاده کنید. از جملہ اینکہ چرا به مشاورین مالیاتی نیاز پیدا می‌کنیم؟ یا اینکه آیا شرکت ما نیاز به مشاورین مالیاتی دارد؟

 

چرا داشتن مشاور مالیاتی ضروری است؟

اگر می‌خواهید به جواب این سؤالات برسید کافی است که مقاله ما را مطالعه کنید. تا از سردرگمی در بیایید و به‌راحتی تصمیم‌گیری کنید.

چرا یک صاحب کسب و کار به مشاور مالیاتی نیاز دارد؟

دلایل بسیار زیادی وجود دارند که افراد به سراغ مشاورین مالی میروند. در ادامه به تعدادی از این دلایل میپردازیم. یکی از دلایلی که باعث میشوند به مشاور مالیاتی نیاز داشته باشیم این است که این افراد با قوانین مالیاتی آشنا هستند. یاد گرفتن این قوانین کار هرکسی نیست و اینکه این قوانین روز به روز در حال تغییرات هستند. دلیل دوم این است که : یک مشاور مالیاتی می‌تواند مالیات را کنترل کند و باعث حفظ سرمایه ی شرکت شود و مالیات را کاهش دهد.

تفاوت مشاور مالیاتی با حسابدار

اشتباهی که خیلی از افراد دارند این است که این دو شغل را با هم یکی می‌دانند. اما اینطور نیست، مشاور مالیاتی کسی است که به تمام قوانین مالیاتی اشراف کامل داشته باشد. اما وظیفه ی یک حسابدار مدیریت مالی شرکت، و هزینه های شرکت است. پس مشاور مالیاتی امور جزیی تر را برسی می‌کند و حسابدار مسائل کلی تر را بررسی می‌کند. همچنین حسابدار ها قوانین مشخصی دارند که از آنها تبعیت می‌کنند.
اما مشاورین مالیاتی باید از قوانینی که در آن کشور وجود دارند پیروی کنند. پس در اینجا فهمیدیم که تخصص این دو حوزه از هم کاملاً متفاوت است. پس مشاور مالیاتی امور جزئی‌تر را برسی می‌کند و حسابدار مسائل کلی‌تر را بررسی می‌کنند.
همچنین حسابدارها قوانین مشخصی دارند که از آنها تبعیت می‌کنند. اما مشاورین مالیاتی باید از قوانینی که در آن کشور وجود دارند پیروی کنند.

انواع مشاور مالی

در چه زمان به مشاور مالیاتی نیاز داریم؟

هر زمانی که کسب‌وکار ما تا جایی بزرگ شد که از پس مدیریت مالی آن برنیامدیم، می‌توانیم بگوییم به مشاور مالیاتی نیاز داریم. حتی شما برای برخی از تصمیم‌گیری‌های فردی خودتان نیز به مشاور مالیاتی نیاز دارید. به‌عنوان‌مثال برای خرید زمین، خانه یا حتی تصمیم‌گیری برای آینده نیاز به مشاور مالیاتی دارید.
این‌طور نیست که فقط برای کسب‌وکار نیاز به این افراد پیدا کنید. چون این افراد می‌توانند برای هرکسی مفید باشند و نسبت به سرمایه‌ی آن شخص موارد زیادی را پیشروی او بگذارند. اما افراد معمولاً از مشاورین مالیاتی اطلاعاتی ندارند و از آنها استفاده نمی‌کنند. باوجوداینکه استفاده از آنها بسیار مهم و حیاتی است. شما می‌توانید تصمیم‌های بسیار هوشمندانه‌تری را با کمک مشاورین مالیاتی بگیرید.

مزایای داشتن یک مشاور مالیاتی متخصص

یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها برای شرکت یا افراد، زمان است. مشاورین مالیاتی با تخصصی که دارند می‌توانند از اتلاف بیهودهٔ وقت جلوگیری کنند و در کمترین زمان، بهترین پیشنهاد را به شما بدهند.
اشنایی با نرم افزار های مالیاتی هم کار هر کسی نیست ، اما مشاورین مالیاتی خیلی خوب از عهده ی این کار برآیند زیرا که این نرم افزار ها برای هر کسب و کاری ضروری هستند.
چون محاسبات شما را بسیار ساده تر در عرض چند ثانیه انجام میدهند. مشاورین مالیاتی هم برای راحتی در کار خود، از این نرم افزار ها استفاده میکنند.
پیگیری دوبارهٔ امور مالیاتی شما هم جزو وظایف مشاور مالیاتی است.
• اینکه همهٔ امور شما درست انجام شده است؟
• آیا پرداخت‌های شما درست انجام شده است؟
حتماً باید کسی در شرکت وجود داشته باشد که دوباره این عوامل را برسی کند، مشاور مالیاتی این کار را برای شما انجام می‌دهد. او باحوصله تمام فرایند کسب‌وکار شما را برسی می‌کند و اگر مشکلی وجود داشته باشد به شما اطلاع می‌دهد.
یکی از مواردی که شما باید در اختیار مشاور مالیاتی قرار دهید سوابق مالیاتی شرکت است.
که مشاور مالیاتی شما راهکاری برای شما تعیین کند که از نظر قانونی هم درست باشد و لطمه‌ای به شرکت شما وارد نکند.
چون اگر این راهکار قانونی نباشد امکان دارد برای شما جریمه‌ای ثبت شود که به شرکت شما ضررهای بزرگی بزند.

انتخاب مناسب‌ترین مشاور مالیاتی برای مشاغل

اولین چیزی که باید به آن توجه کنید این است که برای چه کاری به او نیاز دارید؟ آیا کار مشکل و پیچیده‌ای است؟ یا کار بسیار ساده؟
اگر کار شما جزو دسته اول هستید باید دنبال یک مشاور مالیاتی حرفه‌ای و باتجربه باشید که از پس‌کارهای پیچیده شما بربیاید و شما را برای بهترین تصمیم‌گیری راهنمایی کند.
البته باید سوابق مشاور مالیاتی را هم برسی کنید که از هر نظر عالی باشد و بتوانید در کارتان از او استفاده کنید. حتی نظر کارفرماهای قبلی او را هم بپرسید که آیا از او راضی بوده‌اند؟
اگر سابقهٔ خوبی داشت در اولین فرصت او را استخدام کنید و اگر در استخدام او تردید داشتید زمان بیشتری را برای فکرکردن اختصاص دهید، زیرا تصمیم مهمی بر عهده دارید. به مبلغی که به‌عنوان حقوق دریافت می‌کند هم توجه داشته باشید.
بعضی از مشاورین مالیاتی به‌صورت ساعتی حقوق می‌گیرند، یا به زبان ساده کارمند هستند. اما وقتی تجربهٔ مشاور مالیاتی شما بالا باشد دیگر ساعتی کار نمی‌کند و از شما درصد دریافت می‌کند.
اگر مورد شما خیلی سخت و دشوار بود از شما درصد بیشتری می‌گیرد و اگر آسان بود درصد کمتر.
همچنین بعد از استخدام مشاور مالیاتی باید سوابق او رو هم برسی کنید که به‌عنوان‌مثال اگر ۳ ماه مشغول به کار بوده است. تا حالا وظیفه‌اش را خوب انجام داده است؟ آیا امور مالیاتی کسب‌وکار شما رشد داشته است؟ و با ارزیابی این عملکرد، راجع به او تصمیم‌گیری کنید.
مدیریت استرس یکی دیگر از توانایی‌هایی است که یک مشاور مالیاتی باید داشته باشد. اگر شرکتی در تردید هستند که نمی‌توانند یک مشکل را حل کنند، مشاور مالیاتی با مدیریت استرس، شما را در انتخاب بهترین تصمیم راهنمایی می‌کند.

آیا داشتن مشاور مالی ضروری است؟

نحوه ی انتخاب مشاور مالیاتی برای کسب و کار

معمولا صاحبین با تجربه ی کسب و کار وقت زیادی را برای این کار اختصاص میدهند زیرا که اهمیت زیادی دارد.
و برای این کار باید سوالات اساسی از خود بپرسید.
• آیا کسی که انتخاب کردم مشاور خوبی است ؟
• آیا میتواند از عهده ی کار های شرکت بر آید ؟
این ها دونوع از سوالات زیادی هستند که باید از خودتان بپرسید تا به بهترین انتخاب برسید.

می‌توانید یک‌وقت کاری را برای مصاحبه حضوری با مشاور شرکت خودتان اختصاص دهید. دقت کنید مشاورهٔ حضوری، زیرا که مشاورهٔ حضوری چیزهایی را مشخص می‌کند که مشاورهٔ تلفنی ابداً نمی‌تواند مشخص کند.
راجع به کارهایی که می‌تواند برای شما انجام بدهد بپرسید. راجع به کارهایی که باید برای شما انجام دهد سؤال کنید تا به توافق خوبی راجع به این مسئله برسید و بتوانید به‌خوبی کنار هم‌کار کنید و همهٔ شما راضی باشید.
اگر مشاور را به‌صورت قطعی انتخاب کردید:
فرض کنید که مشاور واجد شرایط را انتخاب کردید و استخدام شد. حالا وقت ارزیابی جدی شما شروع می‌شود، بادقت ببینید چه‌کار می‌کند. چگونه مسائل مالی شرکت را کنترل می‌کند، برخوردش با دیگر کسانی که کار می‌کنند چگونه است؟ همهٔ آن مسائل را به‌دقت برسی کنید و زیر نظر بگیرید.
و اگر مشاور خوبی را انتخاب کرده بودید که از همه نظر کامل بود، به هیچ وجه او را از دست ندهید. زیرا شرکت های دیگر هم به دنبال او میفتند و شما با مزایای اضافی که به او میدهید او را در شرکت خودتان نگه دارید.
برای اینکه در جریان کامل اتفاقات باشید با او به‌صورت منظم جلسه بگذارید چه حضوری و غیرحضوری. باید با او جلسات منظم داشته باشید تا از کارهای او مطلع شوید و در جریان مسائل مالی شرکت قرار گیرید.
چگونه شما یک مشاور مالیاتی می‌شوید؟
در قدم اول می‌توانید تحصیلات مربوط به این کار را بگذرانید. به‌عنوان‌مثال رشتهٔ حسابداری می‌تواند شما را در رسیدن به این شغل کمک کند. بعد از آن به سراغ یادگیری کاربردی مسائل مربوط به مالیات و قوانین آن بروید و به‌خوبی آنها را مطالعه کنید. شما برای کار در شرکت فقط بخشی از تحصیلات آکادمیک را لازم دارید. برای اینکه کامل در این کار متخصص شوید باید تجربه کسب کنید و رزومهٔ خود را بسازید، زیرا که استخدام شدن در شرکت‌های بزرگ تجربهٔ بزرگ هم لازم دارد.
و این تجربه با زمان حاصل می‌شود، و بعدازاین زمان و پخته‌شدن شما در این تخصص، شما لذت استخدام شدن در شرکت‌های بزرگ با مزایا و حقوق بالا را خواهید چشید.
برنامه‌ریزی مالیاتی (یکی دیگر از وظایف مشاور مالیاتی)
بدون هیچ شکی می‌گویم که یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های صاحبان مشاغل برنامه‌ریزی مالیاتی است. زیرا که معاملات تجاری شما رو موارد مالیاتی شما هم اثرگذار است.
مشاور مالیاتی شما را از این موضوعات آگاه کرده و دردسر این مسائل را از شما دور می‌کند.

برای داشتن بهترین مدیریت در مسائل مالیاتی چه کار کنیم؟

ساخت تیم مشاورهٔ مالیاتی بهترین کاری است که شرکت‌های بزرگ می‌توانند بکنند. زیرا که شرکت آنها به‌قدری بزرگ است که دیگر یک مشاور نمی‌تواند مسائل مالیاتی آنها را کنترل کند. به همین خاطر تیم مالیاتی لازم است.
تیم مالیاتی می‌تواند تصمیم‌های بهتری هم برای شرکت شما بگیرد. چون دیگر با یک نفر طرف نیستید، شما یک تیم دارید که این اعضای این تیم با هم در ارتباط هستند و مشورت می‌کنند و برای شما بهترین تصمیم را می‌گیرند.

چگونه مشاور مالیاتی قابل اعتماد پیدا کنیم ؟

همان‌طور که گفتیم شما باید تمام حرکات یک مشاور مالیاتی را زیر نظر داشته باشید. زیرا که مسئولیت بسیار مهمی را به او سپرده‌اید. باید ارزیابی کنید که با شما چقدر روراست است، آیا شما را در جریان تصمیم‌هایش می‌گذارد یا نه.
بعدازاین ارزیابی‌ها شما می‌توانید به او اعتماد کامل داشته باشید، البته نباید او را در جریان همهٔ چیزها بگذارید اما می‌توانید از او استفاده کنید.

مشاور مالی

هدف مشاور مالیاتی چیست؟

در نهایت به این می‌رسیم که هدف مشاور مالیاتی از کارهایی که انجام می‌دهد چیست؟
هدف او سازمان دهی مسائل مالی شرکت و کمک به شرکت است، که سرمایهٔ شرکت را به بهترین نحو ممکن مدیریت کند.
و برنامه ریزی خرج و مخارج شرکت را انجام دهد و شرکت را از بلاتکلیفی خارج کند.
او به علوم حسابداری مسلط است، و به قوانین مالیاتی کشور خودش هم کاملاً آگاه است.
طوری که می‌تواند با استفاده از همان قانون‌ها، بهترین تصمیم را برای شرکت بگیرد و خرج اضافه را تا حد ممکن پایین بیاورد.

چرا مشاور مالیاتی ارزشمند است؟

دلیل اینکه آن‌قدر تاکید به داشتن مشاور مالیاتی داریم چیست و چرا آن‌قدر ارزشمند است؟
زیرا که اداره کردن تمام امور مالیاتی پیچیده یک شرکت کار هرکسی نیست و مشاور مالیاتی کاملاً از عهدهٔ این کار بر میاید.
و البته به دانش حسابداری هم مسلط است و می‌تواند این کار را هم برای شما انجام دهد.
خب این خیلی عالی است، برای همین شما به مشاور مالیاتی نیاز دارید که تمام مسائل شرکت را زیر نظر بگیرد و شما هم او را زیر نظر بگیرید.
کلام آخر:
مشاورین مالیاتی می‌توانند رونق کسب‌وکار ما را تا حد زیادی افزایش دهند و با دانش خودشان شما را برای تصمیم ھای مھم کسب و کارتان راھنمایی کنند۔
پس برای کسب‌وکار ما لازم هستند و چه چیزی بھتر از اینکه یک تیم مشاورہ ی مالیاتی داشته باشیم تا به ما کمک کند و دلیل نیاز ما به آنها هم همین است. همچنین انتخاب این حرفه به‌عنوان شغل هم می‌تواند برای شما مفید باشد.
شما شرکت را راهنمایی می‌کنید که در مسائل مالیاتی خودش بهترین تصمیم را گرفتہ و اعتبار خودتان را افزایش می‌دهید. همچنین برای خودتان رزومه ساخته و برای استخدام در شرکت ھای خوب درخواست می‌دهید. اگر سوابق خوبی داشته باشید، درخواست شما در اکثر مواقع قبول شدہ و استخدام می‌شوید و می‌توانید به درآمدهای بالا برسید، و از این نظر خیال آسوده داشته باشید.
حتی اگر صاحب کسب‌وکار هستید، فهمیدید که چگونه یک مشاور را ارزیابی یا استخدام کنید و با این مقاله به آگاهی کامل راجع به این شغل رسیدید.