Banner

آیا گرفتن مشاوره مالیاتی آنلاین مفید است؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی یکی از متداول‌ ترین روش‌های دریافت مشاوره‌های مالی شرکت‌ها که شامل مشاوره مالیاتی آنلاین است بپردازیم. همچنین در کنار آن به سوالات مقدماتی‌ای در این حوزه پاسخ داده خواهد شد. فهرست زیر شامل مطالبی است که در ادامه مقاله بررسی می‌شوند؛
• مشاور مالیاتی Tax Advisor به چه کسی گفته می‌شود
• یک مشاور مالیاتی Tax Advisor خوب چه ویژگی‌هایی دارد
• مزایای دریافت مشاوره مالیاتی Tax Advisory
• در چه مواردی می‌توان از خدمات مشاوره مالیاتی Tax Advisory Services کمک گرفت
• انواع روش‌های دریافت مشاوره مالیاتی
• آیا مشاوره مالی و مشاوره مالیاتی با یکدیگر تفاوت دارند؟
• مشاوره مالیاتی آنلاین Online Tax Advisory چیست
• چگونه به صورت آنلاین مشاوره مالیاتی بگیریم
• معایب و محاسن مشاوره آنلاین
• در مورد چه موضوعاتی به صورت آنلاین قادر به گرفتن مشاوره خواهیم بود
• مقایسه تاثیر مشاوره مالیاتی آنلاین نسبت به سایر روش‌های مشاوره مالیاتی
• نرخ هرکدام از روش‌های مشاوره مالیاتی

 

یک مشاور مالیاتی Tax Advisor به چه کسی گفته می‌شود؟

مشاور مالیاتی Tax Advisor فردی است که دارای تحصیلات در یکی از شاخه‌های علوم حسابداری، حسابرسی، اقتصاد و یا مدیریت است. اگرچه وظایف مشاور مالیاتی با یک حسابدار بسیار متفاوت می‌باشد و در واقع سنگین تر از آن‌ها است. مشاور مالیاتی به بررسی امور مالی و مالیاتی شرکت می‌پردازد. وی بر کارهای حسابدار نظارت دارد و صحت گزارش‌های مالی ارائه‌ شده توسط وی را بررسی و تایید می‌کند. برخلاف تصور عموم استخدام یک مشاور مالیاتی نه تنها هزینه‌ای مازاد محسوب نمی‌شود بلکه می‌تواند باعث کاهش بسیاری از هزینه‌های مالیاتی شرکت و یا معاف شدن از برخی مالیات‌ها شود. این مشاوران با تسلط به قوانین و مقررات مالیاتی می‌توانند هزینه‌های مالیاتی یک مجموعه یا شخص مودی را به حداقل برسانند. علاوه بر قوانین مالیاتی، مشاوران مالیاتی می‌بایست به مسائل حقوقی مالی و مالیاتی نیز آشنا و به آن‌ها تسلط داشته باشند. به همین جهت یک مشاور مالیاتی وکیل مالیاتی نیز نامیده می‌شود چرا که باید از حقوق مالیاتی موکل خود دفاع کند.
از آن‌ جایی که مسائل مالی و مالیاتی با توجه به نیازهای کشور روز به روز در حال تغییر هستند بنابراین یک مشاور مالیاتی خوب باید بتواند همواره اطلاعات خود را متناسب با این تغییرات به روز کند. یک مشاور مالیاتی در کنار حل مشکلات و مسائل مالیاتی باید این قوانین مالیاتی و حقوقی را به موکل خود تعلیم دهد. بنابراین مدیریت شرکت یا کارفرما می‌تواند بهترین تصمیمات را برای آینده مجموعه خود اخذ کند.
مشاوران مالیاتی معمولا در شرکت‌های حسابداری، سازمان‌ها و دفاتر حقوقی، کارخانه‌های تولیدی و یا سایر موسسات دولتی و مستقل مالیاتی مشغول به کار هستند.

مشاور مالی آنلاین

 ویژگی‌های یک مشاور مالیاتی Tax Advisor خوب چیست؟

یک مشاور مالیاتی Tax Advisor باید فردی متخصص در زمینه‌های مالیاتی حسابداری و حقوقی باشد، چرا که پرونده‌های مالیاتی حاوی ارقام و آمار پیچیده‌ای هستند که تفسیر آن‌ها نیاز به دانش محاسباتی ریاضی دارد. پس یک مشاور مالیاتی باید یک مفسر خوب هم باشد تا بتواند مطالب را به زبانی گویا و شفاف برای افراد ذی‌نفع توضیح دهد. تجربه کاری و رزومه پربار از سایر مواردی است که یک مشاور مالیاتی خوب باید دارای آن‌ها باشد. رعایت اصول اخلاقی و حرفه‌ای در کار از جمله مواردی است که کارفرما می‌تواند با بررسی رزومه و سابقه فرد به آن پی ببرد. درنهایت مشاوران مالیاتی باید همواره سعی کنند اطلاعات تخصصی خود را به روز نگه دارند تا بتوانند جدید ترین یافته‌ها را در پرونده موکل خود پیاده سازی کنند.

مزیت‌های دریافت مشاوره مالیاتی چیست؟

چرا باید مشاوره مالیاتی بگیریم؟ امروزه حضور یک مشاور مالیاتی در همه شرکت‌ها و کسب‌ و کارها یک نیاز ضروری و غیرقابل چشم پوشی است. گسترش و همه‌گیری مصوبات مالیاتی و حقوقی مالی دشوار و افزایش سطح مالیات‌ها و جرائم سنگین مالیاتی در صورت عدم پرداخت به موقع مالیات‌ها باعث لزوم گرفتن مشاوره مالیاتی برای هر شرکت و سازمان دولتی و خصوصی شده است. با توجه به وضعیت آشفته بازارهای مالی از نظر اقتصادی و رقابت‌های تجاری گسترده بین آن‎‌ها، صاحبان کسب و کار باید به استخدام یک مشاور مالی و گرفتن مشاوره از وی بپردازند، بدین طریق قسمت اعظم سرمایه و دارایی شرکت‌ها که قرار بود به صورت مالیات‌های سنگین به دولت پرداخت شود با حسابرسی‌های دقیق مشاوران مالیاتی حفظ می‌شود یا به حداقل می‌رسد.

در چه مواردی می‌توان از خدمات مشاوره مالیاتی Tax Advisory Services استفاده کرد؟

تقریبا در حال حاضر مالیات شامل تمام شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌شود. مگر در مواردی خاص که آن سازمان یا شرکت زیر مجموعه‌ای از دولت یا نهادهای رهبری باشند. بنابراین مشاوره مالیاتی می‌تواند در موارد زیر سودمند باشد؛
مالیات بر ارث؛ مالیاتی است که بر اموال و دارایی‌های بازمانده از متوفی اعمال می‌شود.
تراکنش‌ها و پردازش‌های معاملات بانکی همواره مشمول مالیات هستند. سازمان مالیات کشور جهت جلوگیری از پولشویی و فرارهای مالیاتی بانکی همواره نظارت خاصی بر این بخش دارد. بنابراین برخورداری از مشاوره مالیاتی در امور بانکی می‌تواند بسیار ضروری باشد.
مالیات بر مستغلات؛ به طور کلی افراد مشغول در بازارهای مسکن باید به دولت مالیات بپردازند. این مالیات شامل هزینه‌های مستقیمی می‌شود که باید بابت اجاره مسکن و امثال آن بپردازند.
مالیات مراکز درمانی مثل بیمارستان‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی مشغول در آن؛ با توجه به تحریم‌های وارد بر کشور در سال‌های اخیر و عدم تامین بودجه کشور از طریق صادرات نفت برای پزشکان نیز مالیات تعیین شده است. به این صورت که مراکز درمانی دولتی یا خصوصی باید همواره 10% از درآمد پزشکان را به حساب سازمان‌های مالیاتی دولت واریز نمایند.

مشاور مالی


مالیات تعیین شده برای شغل‌های وابسته و غیر وابسته به دولت و نیز صاحبان کسب و کارهای اقتصادی و تجاری؛ تمام اشخاص حقیقی و حقوقی‌ای که در داخل ایران زندگی می‌کنند و از فعالیت‌های اقتصادی خود در داخل یا خارج ایران درآمد کسب می‌کنند باید با تنظیم اظهار نامه‌های مالیاتی در موعد مقرر، بخشی از درآمد خود را به صورت مالیات و به حساب دولت واریز نمایند.
مالیات‌های املاک و اسکان کشور؛ یک نمونه از مالیات در این حوزه مالیات تعلق گرفته برخانه‌های خالی کشور می‌باشد. یک خانه با توجه به ملاک‌های گوناگونی خالی در نظر گرفته می‌شود که در دستورات دولتی مکتوب شده است. به خانه‌های که با توجه به معیارهای موجود خالی نامیده شوند مالیات تعلق می‌گیرد.
مالیات‌های تعلق گرفته بر خرید و فروش ارزهای نقدی و دیجیتال، طلا و سکه؛ در مورد مالیات وارد بر طلا و سکه باید دقت شود که این مالیات از کارمزد ساخت و طراحی آن کسر می‌شود. همچنین مالیات سکه به تعداد آن مربوط می‌شود که در صورت بیشتر بودن آن از یک تعاد خاص به مازاد آن مالیات تعلق می‌گیرد.

تفاوت بین مشاور مالی Financial Advisorو مشاور مالیاتیTax Advisory در چیست؟

مشاور مالی و مشاور مالیاتی که گاه به غلط یکی در نظر گرفته می‌شوند دارای تفاوت‌هایی اند. اگرچه هردو دارای تحصیلات در علوم مالی و حسابداری هستند و هدف آن‌ها کاهش هزینه‌های مالیاتی شرکت و افزایش سرمایه و سود آوری آن است. یک مشاور مالی با شناخت کامل گروه هدف و همچنین قوانین کسب و کار باید بتواند بهترین مشاوره‌ها را در جهت سودآوری و افزایش فروش محصولات و خدمات ارائه دهد. مشاور مالیاتی در کنار آشنا بودن با این قوانین باید به قوانین مالیاتی و حقوقی جدید هم تسلط داشته باشد تا بتواند در جهت کاهش هزینه‌های شرکت و حفظ سرمایه آن به مدیریت شرکت و افراد ذی نفع مشاوره دهد.

انواع روش‌های دریافت مشاوره مالیاتی Tax Advisory

گرفتن مشاوره مالیاتی به سه صورت امکان پذیر است. مشاوره مالیاتی تلفنی، مشاوره مالیاتی حضوری و مشاوره مالیاتی آنلاین
سازمان‌های مشاوره امور مالیاتی زیادی در سرتاسر کشور مشغول به فعالیت هستند که برخی از آن‌ها دارای سرویس‌های مشاوره مالیاتی به هر سه طریق اند. هنگامی که حل مشکل مالیاتی نیاز به زمان زیادی ندارد و پاسخ دادن به آن در حد چند دقیقه است بهترین راه مشاوره به صورت مشاوره تلفنی است. مودی می‌تواند با تماس با یکی از مراکز مشاوره مالیاتی و حقوقی پاسخ سوالات مالیاتی خود را به صورت کوتاه بگیرد. در این سرویس گاهی مشاوره‌ها به صورت رایگان و یا با تخفیف‌های بالایی انجام می‌شود که یکی از مزیت‌های مشاوره به این روش است. در این روش مودی بدون نیاز به تردد و مراجعه حضوری به سازمان مشاوره، پاسخ سوالات خود را در کوتاه ترین زمان و به صورت خلاصه دریافت می‌کند. یکی از سوالات مالیاتی‌ای که اکثر مردم به صورت تلفنی به آن پاسخ می‌دهند سوالات مربوط به مالیات بر ارث و نحوه محاسبه آن است.
گاهی پس از گرفتن مشاوره تلفنی مودیان به پاسخ سوالات خود نمی‌رسند یا لازم است پرونده‌های خود را به صورت حضوری به شعب مشاوره مالیاتی ارائه دهند. در روش مشاوره مالیاتی حضوری زمانی از مودیان صرف تردد به سازمان مشاوره خواهد شد. در این حالت مشاوره گیرنده‌ها ناچار به ارائه حضوری پرونده‌های خود به مشاوران هستند. این روش بیشتر برای مسائل و پرونده‌های پیچیده و سنگین مالیاتی استفاده می‌شود. گاهی نیز شرکت‌ها و کسب و کارهای بزرگ نیاز به برخورداری از مشاوره یک مشاور مالیاتی به صورت طولانی دارند. در این حالت عقد قراردادهای نسبتا بلند مدت بر پایه اعتماد با مشاوران مالیاتی به آن‌ها توصیه می‌شود تا بتوانند همواره پاسخ سوالات خود را به صورت کامل دریافت کنند.
نوع سوم مشاوره مالیاتی آنلاین online tax advisory است. مشاوره مالیاتی آنلاین نیز از جهاتی شبیه مشاوره مالیاتی تلفنی است. در این جا نیز ممکن است برای کارفرما که می‌تواند مدیر یک شرکت یا کسب و کار باشد حین انجام کار سوالات حقوقی و مالیاتی زیادی پیش بیاید. در این حالت وی نمی‌تواند برای هر سوال کوچک خود به صورت حضوری به مراکز مشاوره مالیاتی رجوع کند. بنابراین در این حالت بهترین راه پیش روی این شخص، مشاوره گرفتن از مراکز مشاوره مالیاتی به صورت آنلاین است.

مزایای مشاوره مالیاتی آنلاین Online Tax Advisory

در ادامه چندین مورد از مزیت‌های مشاوره مالیاتی صورت گرفته به صورت آنلاین را بررسی خواهیم کرد.
در این حالت کارفرما نیاز به مراجعه حضوری به محل مراکز مشاوره مالیاتی ندارد و تنها لازم است از طریق راه‌های آنلاین ارتباطی با آن مراکز سوالات خود را مطرح کند. بنابراین حمل و نقل و تردد به مراکز حذف می‌شود و این باعث صرفه‌جویی در زمان کارفرما می‌شود.
یکی از بزرگترین مزیت‌های مشاوره مالیاتی به صورت آنلاین، رایگان بودن آن است. علاوه بر آن می‌دانیم که اکثر مشاوران مالیاتی جهت ارائه مشاوره هزینه‌های بالایی را درخواست می‌کنند. پس استفاده از مشاوره آنلاین مالیاتی باعث می‌شود که لازم نباشد تا افراد برای کوچکترین سوالات خود هزینه‌های هنگفتی را بپردازند.
علاوه بر آن با کمک مشاوره آنلاین مالیاتی کارفرما می‌تواند پاسخ سوالات احتمالی خود را در میان سوالاتی که سایر افراد تا به حال پرسیده اند پیدا کند. بنابراین با مطالعه سوالات از قبل پرسیده شده ممکن است پاسخ خود را بدون پرسیدن مجدد آن سوال بیابد.

حسابداری و امور مالی

معایب مشاوره مالیاتی آنلاین Online Tax Advisory

در کنار تمام مزایایی که برای مشاوره مالیاتی به صورت آنلاین ذکر شد می‌توان معایبی را هم برای آن در نظر گرفت. در مشاوره مالیاتی به صورت آنلاین مشاوران مالیاتی نمی‌توانند به صورت کامل به مطالعه پرونده و اوراق مالیاتی کارفرماها بپردازند، بنابراین احتمال این که بتوانند پاسخ‌های دقیقی به سوالات مطرح شده بدهند نیز کاهش می‌یابد. گاهی پس از مشاوره آنلاین مالیاتی این نیاز حس می‌شود که کارفرما باید اوراق و پرونده‌های خود را برای بررسی بیشتر به صورت حضوری به مشاوران تحویل دهد. گاهی نیز مسائل مالیاتی یک شرکت بسیار پیچیده‌تر از آن می‌شوند که قادر به حل به صورت آنلاین باشند. حتی در مواردی شرکت‌ها نیاز به استخدام یک مشاور مالیاتی تمام وقت برای کسب‌و کار خود دارند.

آیا مشاوره مالیاتی به صورت آنلاین می‌تواند مانند سایر روش‌های مشاوره مالیاتی اثر گذار باشد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که در ابتدا باید نوع مسئله مالیاتی و حقوقی موجود درنظر گرفته شود. اگر سوال مطرح شده برای کارفرما پیچیده نباشد و بدون نیاز به مطالعه پرونده توسط مشاور مالیاتی قابل پاسخ گویی باشد بنابراین مشاوره آنلاین می‌تواند به تاثیر گذاری سایر روش‌های دیگر مشاوره باشد. حتی مشاوره آنلاین از این جهت که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می‌شود انتخاب مطلوب تری برای کارفرماها محسوب می‌شود.

مشاوره آنلاین مالیاتی به چه صورت انجام می‌گیرد؟

با پیشرفت تکنولوژی‌های مربوط به ارتباطات مجازی، راه‌های مختلفی برای برقراری ارتباط آنلاین با شرکت‌ها وجود دارد. پرسیدن سوالات از طریق اپلیکیشن واتساپ یا وبسایت‌های معرفی شده شرکت‌ها دو نوع از رایج ترین راه‌های ارتباطی با آن‌ها است.

نرخ هرکدام از روش‌های مشاوره مالیاتی نسبت به یکدیگر چگونه است؟

به طور کلی نرخ مشاوره مالیاتی به صورت تلفنی یا آنلاین بسیار کمتر از مشاوره مالیاتی حضوری است. بنابراین می‌توانند در صورت امکان جایگزین مناسبی برای مشاوره حضوری باشند.